CategoriesArticole blog

Sfaturi pentru îngrijirea blăniței pisicii

Sfaturi pentru îngrijirea blăniței pisicii

Pentru a se simți pe deplin confortabil, de multe ori avem nevoie de sfaturi pentru îngrijirea blăniței pisicii. Începeți rutina de îngrijire când sunt tinere, deoarece astfel pisica dvs. va învăța să accepte periajul încă din copilărie.
Încercați să folosiți diferiți piepteni și perii și alegeți-le pe cele potrivite pentru lungimea blăniței pisicii dvs. Părul poate fi dur, moale, scurt sau lung și puteți folosi și mănuși de toaletă pe care le purtați peste mână.

Periile mai moi au tendința de a face pisicile să se simtă mai confortabil. Luați în considerare să începeți cu periile moi și să vă îndreptați spre cele mai dure, care tind să fie mai eficiente.
Păstrați periile lângă locul în care pisicii dvs. îi place să tragă un pui de somn, astfel încât să puteți profita rapid de momentul pentru a vă îngriji prietenul felin.
Utilizați periuțe de dinți umane pentru zone greu accesibile, cum ar fi zonele din jurul urechilor.
Începeți cu mișcări ușoare pentru a vă aduce pisica în starea de spirit și începeți cu partea din spate a periei pentru a vă obișnui pisica cu peria.


Asigurați-vă că spațiul este liniștit, relaxat și lipsit de alți stimuli, cum ar fi copiii care se joacă, alte animale de companie sau zgomot excesiv.
După periat, oferiți pisicii o recompensă, astfel încât să învețe să asocieze timpul de îngrijire cu rezultatele pozitive. Întotdeauna terminați în condiții bune cu o mângaiere, o recompensă sau o jucărie.

Frecvența toaletării

Unele pisici adoră atenția de a fi îngrijite, altele pot tolera în diferite grade. Multe pisici cu păr scurt sau mediu nu au nevoie probabil de mai mult de o periere săptămânală. Pisicile cu păr lung au nevoie de o atenție mai regulată, iar pentru pisicile persane se recomandă o periere zilnică. Este important să respectăm aceste sfaturi pentru îngrijirea blăniței pisicii.

Instrumente pentru îngrijire

Instrumentele de îngrijire sunt disponibile pe scară largă. O perie moale este în general suficientă pentru un păr scurt. Pisicile cu părul lung vor avea probabil nevoie de un pieptene cu dinți largi pentru a ajuta la pieptanarea blăniței. Puteți folosi și o perie sau mănușă pentru a netezi și a oferi strălucire.

Tunsul pisicii

Tunderea este probabil cea mai grea problemă de îngrijire și poate fi necesară abordarea de către un profesionist. În timp ce apelați la foarfece pentru a tăia porțiuni izolate si poate părea simplu, este greu de făcut fără a tăia pielea pisicii dvs., lucru care trebuie evitat. Clinicile veterinare oferă adesea servicii de îngrijire și vor putea oferi sfaturi despre tunderea pisicii.

Pet SHOP Happy Meow vă pune la dispoziție ansambluri de joacă pentru pisici, în acest moment având în producție Cartoane de zgâriat pentru pisici (care mai pot fi gasite și sub denumirile: placă de zgâriat pentru pisici, sisal pentru pisici și altele). Aceste fiind fabricate de noi, din materiale de cea mai bună calitate. ecologice, 100% românești.

Arată prietenilor tăi produsele noastre.

Comentariile sunt deschise în postările din pagina noastră de FACEBOOK